polerskivor

Slutför produkten med rätt polerskivor

Slutför produkten med rätt polerskivor

Det är svårt att arbeta med något material utan att avsluta med en polering, för den mjuka och fina finishen. Så är det antingen det rör sig om trä, metall, plast eller någon annan typ av fast material. En polering kan innebära att det ser komplett ut eller behövas för att delar som ska fästas ihop ska passa perfekt. Beroende på material och vad som ska poleras så finns det olika sätt att göra det på och olika slags polerskivor som bör användas till projektet.  

När färgen kommer på

Om du någon gång har spacklat en vägg och tyckt att den sett perfekt ut, för att sedan se alla ojämnheter när färgen kommer på, så vet du vikten av att polera material. Precis som med slipning av golv så ska du börja med en polerskiva som är grövre för att sedan välja den finaste till sist. På det sättet kan du snabbt och lätt få bort alla ojämnheter och sluta med en repfri yta som blir helt slät när du sedan påför färg. Men det går även att pusta och blanka upp färg med hjälp av polerskivor. Då använder du en skiva med mjukt material som förhöjer glansen i ytan.

Vikten av rena skivor

Eftersom polerskivorna arbetar snabbt så är det mycket viktigt att du ser till att de är helt släta och rena innan du påbörjar ditt arbete. Minsta lilla korn eller förlust av beklädnad kan göra att det blir repor eller ett ojämnt resultat. Var noga med hur du förvarar dina polerskivor och kasta alla som inte ser bra ut. Den kostnad du får lägga ner på att korrigera skador överskrider högt kostnaden för nya skivor. Är det något som du arbetar med så är det klokt att alltid ha ett lager som du kan ta ifrån vid behov.