modulsystem

Skapa tillfälliga sjukhuslokaler med modulsystem

Skapa tillfälliga sjukhuslokaler med modulsystem

Det är viktigt att sjukhus håller en hög standard gällande hållbarhet och renhet. Därför krävs det då och då en renovering som håller ytskikt och även funktioner på en hög nivå. Men det svåra är att under tiden så måste man samtidigt kunna ta hand om alla patienter på precis samma sätt och i samma frekvens. Det går inte att stoppa patienter i dörren eller hänvisa dem till ett annat sjukhus i en annan stad under tiden. Så hur löser man det på en och samma gång?

Med en exakt kopia i trädgården

Som tur är så har sjukhus ofta en del grönytor, parkeringsplatser med mera runt omkring på sina ytor. De är perfekta platser för att kunna sätta upp tillfälliga lokaler för alla funktioner, när de ordinarie ytorna behöver renoveras eller på annat sätt utrymmas för att åtgärdas. Eftersom moduler kan placeras ovanpå varandra i en relativt hög höjd så går det att få ut mycket yta totalt, även om byggytan är ganska modest. 

Själva modulerna finns med ett flertal olika planlösningar som går att fästa ihop precis efter eget behov och önskemål. Vill man ha någon extra funktion så går det även att ordna det under den tid som man hyr modulerna.  

Patienten i fokus

När du som patient kommer till en tillfällig byggnad som ett modulsystem, så kan du tycka att det ser lite tillfälligt ut på utsidan. Men när du väl kommer in så ser det inte mycket annorlunda ut än de sjukhuslokaler som du är van vid. Behöver du ligga inlagd så kommer du inte heller märka någon skillnad. Dessa modulsystem är isolerade och har stora och fina fönster. Därför kan du uppleva en standard som är precis lika bra som om du varit inlagd i de ordinarie lokalerna. Personal, utrustning och allt annat är även precis samma.