ljus

Skapa en vacker och ljus miljö i ditt hem

Skapa en vacker och ljus miljö i ditt hem

Med ljus kan man skapa olika känsla i rummet. Mycket hänger på ljusets sken och placering av lampor men även på de andra färgerna i rummet och hur de påverkas av ljuset. Vill man skapa en mysig och varm stämning med lite dunkla vrår välj då lampor med ett mattare sken. Önskar man hellre en ljus och öppen plats där man vill skapa rymd, kanske en arbetsplats där man behöver mera belysning, ja då är skarpare lampor att föredra. Har man dimmer kan man enkelt ändra känslan i rummet. Dunkelt för mysiga stunder och ljust för tiden när det ska städa. Perfekt för alla stunder. 

 

En lampa för alla rum

Oavsett vad man önskar för slutresultat så finns olika typer av belysningslösningar. Varför inte ta inspiration från tidningar och internetsidor. Googla på bilder av rum och hitta sin dröm belysning. Några väljer en taklampa som sin huvudsakliga ljuskälla. Andra kanske har en diskret sådan för att använda vid städning, men föredrar flera mindre lampor utplacerade i rummet antingen det är på väggarna eller med fot. Allt är en smaksak och bara den som ska njuta av ljuset vet vad som passar bäst.

 

 

Vilken typ av glödlampa ska man välja.

Det är lite av en djungel därute. Förr när man valde glödlampa handlade det om hur många watt den var på och om den hade stor eller lite sockel. Idag är det helt annorlunda. Numera använder man sig av olika typer av led lampor. De upptäcktes på 1920 talet men har inte blivit populära förens på senare år. En anledning är att de är miljövänliga och sägs hålla i så länge som upp till 20 år. De finns i olika färger. Varför inte skaffa en som tänds automatiskt när du kommer in i rummet. Du kan hittar mera information här https://www.publiclight.se/.