bolagsavslut

När det är dags att avveckla företaget

När det är dags att avveckla företaget

Att avveckla ett företag kräver minst lika goda förberedelser som att bilda ett. Kanske är det ett livsverk som till slut skall läggas ner. Bolagsavslut kan ske på i huvudsak två sätt, antingen genom försäljning eller en likvidation. Kunskap om vilken metod som är bäst finns ofta hos erfarna revisorer och affärsjurister. En byrå för den som söker hjälp med bolagsavslut i Stockholm är JWK. De erbjuder en rad tjänster för att ett företag skall avvecklas med stil. Oavsett om bolaget skall säljas och drivas vidare av en annan ägare eller om likvidation är det rätta, vill man göra det snyggt.

 

Det finns mycket att tänka på

Det finns en rad faktorer att ta hänsyn till i samband med ett bolagsavslut. Tidsaspekten är en. Hur bråttom är det? Eventuella skatteeffekter är också något att undersöka. Att ha professionellt stöd i avveckling eller försäljning har en rad fördelar. Vid försäljning finns kontaktytor till möjliga köpare. Man kan få hjälp med värdering av företagets tillgångar och råd när det väl kommer till budgivning. Även en sådan sak som att göra en företagspresentation erbjuder byrån sin kompetens. Företagslikvidation är inte heller helt okomplicerat. Ett bolagsavslut genom likvidation innebär helt enkelt en strukturerad upplösning.

 

Den mänskliga aspekten

Ett bolag är inte bara pengar, maskiner och siffror. Det startades en gång av människor. Det är personer som har drivit, varit engagerade och investerat sin tid i det. Ett bolagsavslut innebär därför också att människor påverkas på olika sätt. Långvariga relationer med kunder och leverantörer upphör och finns det anställd personal i bolaget skall även det tas i beaktande i valet av metod för hur man slutar. Även i dessa mjuka frågor kan det vara skönt med experthjälp. För utöver de mänskliga aspekterna så finns det lagar och regler även här. En avveckling med stil är i slutändan bäst för alla.