rubiks kub 2x2

Liten men svår

Liten men svår

Även om en Rubiks kub 2×2 har färre bitar än en Rubiks kub 4×4 så är det ett fel att tro att det är ett lätt tredimensionellt pussel. De färre bitarna kan istället göra att det på många sätt blir svårare. En del människor kan sitta i timme efter timme utan att lyckas nå en lösning. Rubiks kub finns numera i en variation av olika storlekar och även former. Vill man så kan man prova på att lösa pyramiden från mastercubestore.see som endast har fem sidor istället för sex. Den nås via länken https://mastercubestore.se/. Eller varför inte en magic cube?  

 

Flera som tävlar  

Det är svårt att ge sig på en Rubiks kub 2×2 utan att känna att tiden det tar att lösa spelar någon roll. Spelare i alla åldrar faller lätt in i en vilja att vara den i vänkretsen, eller familjen, som är snabbast på att hitta en lösning. Lyckas man hitta knepet så kan man slå andra med den häpnad som många tycker är väldigt roligt att få. Därför finns det många som tävlar mot varandra i Rubiks kub. Och det finns till och med ett världsrekord som endast ligger på några få sekunder.  

 

 

Välja sin egen

De traditionella färgerna på en Rubiks kub 2×2 är rött, blått, grönt, gult och orange där fästena i kuben är svarta. Men idag finns det inte enbart en stor variation på färger utan även kuber med tecken eller bilder. Så man kan alltid hitta en personlig Rubiks kub 2×2. Den är även en välkommen present till såväl barnet som den vuxne. Varför inte exempelvis ge bort en Rubiks kub 2×2 till alla i familjen till jul? Sedan kan tävlingen starta om vem som vinner den goda chokladen i asken eller vem som blir vinnaren till det stora hemliga paketet under granen.