hundleksaker

Hundpromenadens enkla lycka

Hundpromenadens enkla lycka

Det är sannerligen en härlig tid för att ge sig ut i skog och mark och bara vara. Speciellt om man har en hund. Att tillsammans ge sig ut på ett litet äventyr i några timmar är verkligen en lisa för själen. Det finns så mycket att upptäcka varje gång man ger sig ut och lämnar de mer invanda stigarna.
Vi har ju den fina lyxen att leva i ett land som består av oändliga vidder med skog och många sjöar vilket är precis den miljö som vi behöver i tider som dessa. Att bara ta ett par timmar här och där i veckan då man vara vandrar utan mål – det är sådant som hjälper till att rensa tankarna i skapa ny inspiration.

Extra roligt blir det om man packar med lite matsäck, både till sig själv och hunden. Varför inte även ta med några hundleksaker som kan komma väl till pass ute på turen? 

På så sätt så är man förberedd för att spendera ett par timmar ute i det fria och känna våren smeka kinderna med sina allt mer ljumna vindar. Att ha sällskap av en hund skapar ju också en närvaro som är väldigt unik. Har man med sig en vän – en mänsklig sådan – finns det ju alltid någon att prata med. Men samtidigt så måste man ta hänsyn till sin kompis på ett sätt som man inte behöver göra med hunden. 

Hunden är ju alltid mer eller mindre nöjd så länge den är mätt. Det blir inte särskilt mycket jämmer utan mer en rask och skön promenad i bra tempo. På många sätt är det det bästa från en kravlös promenad alena och de turer när man är ute med en kompis.

Nu återstår bara att packa ned den där matsäcken, Kom ihåg att ta med lite åt hunden också.