rea säng

Dags att nyinreda sovrummet med en rea säng?

Dags att nyinreda sovrummet med en rea säng?

Ett vackert inrett sovrum är rena drömmen att ha. Att gå och lägga sig och vakna upp i en miljö inredd efter tycke och smak gör att man kan slappna av och njuta så mycket mer. Under 2020 kommer några trender som kan inspirera till förändring även om man har ett sovrum som man trivs med. Något som förmodligen inte undgått någon är klimatkrisen och den sätter såklart sina spår även i trender.

Genom att ta in återvunna möbler som till exempel sängbord och hyllor i sovrummet kan man sätta en miljövänlig prägel som gör att man kan somna med lite bättre samvete för miljön. En av de största förändringarna man kan se i inredningstrender är att vi ska gå från de enfärgade väggarna i gråa och bleka toner till mönstrade ytor i blandade färger. Det avskalade perfekta ska lämna plats för mixat maxat, det kan man även se i färgtrenderna där man gärna ska blanda oväntat och inte köra på säkra kort. När det kommer till textilier så utmanar finspårig manchester sammetstrenden som funnits ett tag nu. 

En säng gör mycket för ett sovrum och från att det har varit något av en trend att ha sängen obäddad så görs ett tvärkast och sängen ska nu vara stramt bäddad i hotellstil. Ett tungt överkast i lyxigt material gör det enkelt att följa trenden då det blir lätt att bädda snyggt. Sängen i sig kan komma i många olika utföranden så det viktiga där är att den är skön och uppfyller ens behov. Det är sällan klokt att gå för mycket efter trender när det kommer till sängar eftersom de har ganska stor påverkan på sömnkvaliteten. 

Men det kan såklart ändå vara en god idé att förnya sovrummet med en ny säng. Bättre Nätter har ett brett utbud av sängar till bra priser, både med och utan rea, se det stora urvalet här.