flakkåpa

Vad hade du tänkt använda din flakkåpa till?

Vad hade du tänkt använda din flakkåpa till?

Hur gör du egentligen om du vill smuggla ett gäng migranter olagligt över gränsen och har en bil med ett öppet släp? Köper en flakkåpa naturligtvis. Flakkåpan gör att din last, i det här fallet människor, inte syns och därmed inte heller avslöjas när du kör över den territoriella gränsen. 

Du kan göra samma sak för att smuggla vapen eller knark. Fyll en last i bilen och köp till en flakkåpa så att tullen inte ser vad du har packat med. Ett genidrag. Varför har ingen tänkt på det här tidigare? 

Kom igen, hur dum är du egentligen? En flakkåpa kommer inte hjälpa dig överlista tullen. Trodde du på det själv? Hur många människor som helst har antagligen haft idén att de ska kunna gömma stöldgods, människor, sprit, droger eller vad som helst under en flakkåpa och tänka att de ska komma undan med det. Tullen har nog redan sett det mesta och det där är ett väldigt gammalt trick i boken. 

Skyddar lasten 

Nej, om du tänkte att flakkåpan skulle hjälpa dig med kriminella smuggelverksamheter så får du nog tänka ett varv till efter en ny lösning. Att tro att du kan gömma någonting under flakkåpan är som att tro att du kan gömma en kniv i väska när du ska gå på fotbollsmatch. Du blir ändå visiterad och kommer då också att bli tagen. Det är inte heller illegala ändamål som är syftet till varför det säljs flakkåpor överhuvudtaget. 

Flakkåpors syfte har dock med lasten att göra. Nämligen att skydda den. Men då i situationer där du kanske hämtat och lastat någonting ömtåligt eller någonting som du vill undvika att ramla ur bilen under färdens gång. Eller för den delen att någon stjäl dina tillhörigheter när du stannat vid ett lastbilshak längs motorvägen för en kopp kaffe. Så göm alltså inga människor under flakkåpan.