ukulele

Upplev nya musikaliska horisonter på www.danguitar.se

Upplev nya musikaliska horisonter på www.danguitar.se

Som ung musiker är man många gånger rätt begränsad i sina influenser. Det gäller att vara ”true” och inte spreta iväg åt för många olika håll. Då finns det ju risk att man börjar kompromissa med sin artistiska integritet.

När man blir äldre så brukar den där inställningen bli mer och mer nyanserad. Man börjar bredda sina musikaliska horisonter och inser att det finns så otroligt mycket inspiration att hämta inom alla de genrer som finns.

En resa mot öppna vidder

Det handlar inte längre om att tillhöra en smal nisch, utan det handlar om att göra så bra musik som möjligt.
Att bli influerad av många olika sorters genrer öppnar verkligen upp ens musikaliska sinne och gör att man blir till en bättre instrumentalist. För det handlar ju om att göra en så bra låt som möjligt när man spelar – inte att den ska hålla sig till en viss genre.

Naturligtvis har man sitt grundläggande sound – men utifrån det går det att brodera rätt friskt.

Kanske hittar du just det du letar efter inom ukulele-musiken? Det finns något i det enkla och avskalade som är väldigt tilltalande. Kanske går du till och med så långe att du beställer en egen ”uke” på www.danguitar.se? Plötsligt utforskar du detta fyrsträngade instruments potential och upptäcker att det finns ett oändligt djupt i det som från början verkade så simpelt.

Det är detta som är det spännande med musiken: Det är en evig resa som tar oss över hela jorden och genom en inre och yttre rymd.

Man vet aldrig var resan slutar och bli inte förvånad om du en dag upptäcker att du gillar sådant som du en gång it iden svor på att du aldrig skulle lyssna på. Vi människor utvecklas hela tiden. Som musiker och konstnär är det extra viktigt att hålla sig vital och öppen.