säkerhetsdörrar

Tryggare hem med säkerhetsdörrar

Tryggare hem med säkerhetsdörrar

Det finns många anledningar till att allt fler väljer att installera säkerhetsdörrar. Den första är förstås den mest uppenbara. En säkerhetsdörr gör det många gånger svårare att bryta sig in i en fastighet. Materialet och sättet den monteras på garanterar att de flesta inbrottstjuvar ger upp.

Fördelarna slutar förstås inte där. Det är inte dem man i första hand tänker på när man väljer en installation men man får dem på köpet. Säkerhetsdörrar är nämligen mycket bra både som en del i brandskyddet av ditt hem och som ljuddämpare. Så du får mycket för pengarna när du väljer en sådan dörr till ditt hem.

 

Utseende och funktion

De flesta av oss ryggar nog inför tanken att bo i ett hem där dörren ser ut som om den skulle leda till ett bankvalv. En grå eller mörkgrön metalldörr med stora lås och vred och rattar. Givetvis ser en modern säkerhetsdörr inte alls ut så. 

Moderna säkerhetsdörrar finns i många olika modeller för att kunna passa in stilmässigt. Allt ifrån din enkla och outsmyckade standarddörr i träfärg till mer utsmyckade och varierade dörrar. Det går att hitta en dörr som passar till just ditt hem. Säkerheten finns i materialen.

 

 

Säkerhetsdörrar till lägenhetshus

Säkerhetsdörrar är den perfekta lösningen till lägenhetshus. I allmänhet finns där bara en ingång till hemmet. Har lägenheterna försetts med säkerhetsdörrar är det i stort sett kört för inbrottstjuven. Du som fastighetsägare får troligen tummen upp från ditt försäkringsbolag dessutom, med åtföljande förmåner.

I lägenhetshus finns också större risker för ljudstörningar i och med att man är många som ska samsas om utrymmet. Säkerhetsdörrar minimerar dessa störningar och ger lugn för alla boende. Samma kan sägas gälla brandfaran. Om en brand skulle uppstå finns redan brandceller i varje lägenhet och säkerhetsdörrar förstärker effekten av dessa.

Ta kontakt med en bra firma för kostnadsförslag.