skog

Skogsförvaltning för enklare skogsägande

Skogsförvaltning för enklare skogsägande

Det är mer jobb med en skog än vad du kanske har en aning om. Men en dag kanske du står där som stolt ägare till en skog, utan att du vet vad du ska göra med den. Då kan det vara tryggt att veta att du inte behöver veta hur du ska agera som nybliven skogsägare. Allt kan du ta hjälp med av en skogsförvaltning som exempelvis http://www.skogspraktikern.se/. En trygg partner som kan allt om hur skogar ska skötas.

Om din kunskap om skog stannar någonstans vid att det är där som det går att plocka bär och svamp. Eller att du möjligen kan räkna ut att träd bör planteras, för att sedan växa upp och en dag kunna fällas för att bli brädor och annat. Då är det klokt att använda en skogsförvaltning för att åtminstone hjälpa dig att komma igång med ditt skogsägande. För det är en hel del mer som krävs än att enbart plantera och senare fälla träden.  

 

Från plantering till fällning

Det första som sker i en skogs livstid är att träden planteras. Du har kanske gått förbi ett kalhygge någon gång och sett hur en massa små plantor står med jämna mellanrum? Då vet du också att det brukar se ganska röjt och fint ut runt de små plantorna? Så röjning är en del av alla de sysslor som behöver utföras i en skog. Det är även viktigt att se till att träden håller sig friska och välmående.

Men det är även en hel del administrativa och ekonomiska åtgärder som man behöver sköta när man äger en skog. Och även det kan en förvaltare hjälpa till med, om du vill. För i stort sett kan du själv välja vad det är som du vill få hjälp med och vad det är som du föredrar att göra helt själv.