klockbutik

Skala av och optimera när du besöker en klockbutik i Stockholm

Skala av och optimera när du besöker en klockbutik i Stockholm

Är man osäker på något i livet så fungerar oftast följande recept: Ta det lugnt, backa ett steg och håll det enkelt.
Det är förvånande hur många gånger dessa tre saker faktiskt kan låsa upp situationer som känns stängda och nästintill omöjliga. Upptäcker man att man badar i känslor av tveksamhet så är det många gånger så ett ”mindre är mer”. Eller ”less is more” som jänkarna säger.

Kvalitet framför mångfald

Samma sak gäller inom områden som stil. Det är rätt svårt att misslyckas med klädval om man bara håller det enkelt: svart, vitt och kanske någon liten färgdetalj. Det gör dessutom tiden som du behöver spendera i garderoben mycket kortare. Ibland är det helt enkelt klokt att från början begränsa sina alternativ för att inte slösa tid på just valmöjligheter.
Komplettera detta med ett besök på en klockbutik där du väljer en enkel modell med tidlös design och du är hemma.

Börjar du applicera denna enkelhetens metod på även resten av livet kommer du kanske upptäcka att det faktiskt blir roligare. För många är det skönt att frigöra kapacitet genom att begränsa alternativen. 

Detta är också en av grundpelarna i den minimalistiska trend som under ett tag har pågått i världen. För vad gör det att vara rik på alternativ om man blir fattig på tid och pengar för att valmöjligheterna blir syftet med vårt existens?

Extra viktigt är det i dessa tider då vi närmar oss jul. Kanske behöver vi inte köpa tusen olika saker utan kan istället fokusera på en riktigt bra present som man har lagt ned lite extra omtanke i? Gärna om det är något som är tillverkat med kvalitet och långt liv i fokus. 

Då kan det också kosta lite mer – för man vet att det kommer att hålla länge. Som ett riktigt snyggt armbandsur till exempel.