lampa

Rätt lampa kan göra mycket för hemmet

Rätt lampa kan göra mycket för hemmet

När man ska inreda sitt hem så läggs ofta det största fokuset på färger och möbler. Något som egentligen är lika viktigt men som lätt kan glömmas bort är belysningen. Ett hem med många ljuskällor blir både mer funktionellt och hemtrevligt, en snygg designlampa kan dessutom vara en effektfull detalj i inredningen.

De rum i ett hem där man spenderar mest tid i är oftast vardagsrummet och köket. Därför är det klokt att lägga ner en del tid på inredningen där för att det ska bli så trivsamt och praktiskt som möjligt. I köket behövs en hel del belysning för att det ska vara lätt och säkert att arbeta där, samtidigt som det ska finnas möjlighet att ha mysbelysning när man vill äta en trevlig middag eller bara umgås därinne.

En eller flera taklampor är ett måste för god allmänbelysning samt kompletterande belysning över arbetsytor. Har man till exempel en arbetsbänk utan överskåp så kan det vara riktigt snyggt att fästa vägglampor som går att rikta och som belyser hela bänken. Över matbordet bör man ha en lampa som hänger cirka 60-80 centimeter ovanför bordsytan, för att den inte ska hänga precis framför ögonen och skymma den som sitter mittemot. 

I vardagsrummet kan man gå lite mer på mysbelysning än praktisk belysning. Man behöver förstås en taklampa som ger bra allmänljus då man ska städa eller utföra andra sysslor, i övrigt kan man arbeta mer med ljuskällor som ser bra ut och ger ett hemtrevligt sken. Det kan också vara en bra idé att sätta belysning runt TV:n för att dess ljus inte ska upplevas så skarpt, man ska dock tänka på att belysningen inte får vara för stark så att den bländar eller stör. I övrigt är det trevligt med alla sorters lampor såsom golvlampor, bordslampor och vägglampor utplacerade i hela vardagsrummet.

https://www.lampemesteren.se/ hittar man ett brett utbud av snygga designlampor till mycket förmånliga priser.