motoroptimering

Proffsig motoroptimering ökar bilens prestanda

Proffsig motoroptimering ökar bilens prestanda

editorial

Har du hört talas om motoroptimering någon gång? Nja, det kanske inte är helt säkert att du har det. Men om du vill att din bil ska få mer kraft och bättre effekt, samt vara både roligare och säkrare att köra, är det just en motoroptimering du ska satsa på.

Bilen får helt enkelt en bättre prestanda. Det kan till och med leda till en minskad bränsleförbrukning. Och vem uppskattar inte att bilen blir lite billigare att köra? En motoroptimering anpassas efter bilens modell och programvara och kan utföras på både bensin- och dieselmotorer.

Vad är motoroptimering?

I moderna bilar finns en dator som fungerar som bilens hjärna och det är helt enkelt datorns mjukvara som uppdateras vid en motoroptimering. Syftet med optimeringen är att öka bilens effekt och prestanda för att du som bilägare ska få en ökad körglädje.

En motoroptimering kan ge bilen en snabbare acceleration och en lägre bränsleförbrukning. Just bränslebesparing är väldigt uppskattat av bilägare och det är ju inte så konstigt. Bränslet är dyrt idag och är du beroende av bilen, till exempel om du måste köra bil till och från ditt arbete, vill du ju så klart att bilen ska dra så lite bränsle som möjligt.

 

motoroptimering

Hur fungerar en motoroptimering?

När du vill beställa en motoroptimering tar du kontakt med ett företag som erbjuder tjänsten, till exempel TEAM1 i Stockholm. När du har lämnat in din bil kopplas bilens dator upp och mjukvaran skannas av. Informationen som finns lagrad i datorn analyseras och sedan optimeras mjukvaran för att bilens prestanda ska bli så bra som möjligt.

Du som bilförare kan till exempel märka att bilen efter motoroptimeringen har en snabbare gasrespons, ett bättre vridmoment och en jämnare effektkurva. En motoroptimering tar helt enkelt fram bilens fulla potential och det är väl det alla bilägare önskar, eller hur?