stjärnkikare

På äventyr i natten

På äventyr i natten

Nu när sommaren närmar sig börjar också planerna för varmare utflykter att ta form. Det har såklart varit roligt med vinterns möjligheter till skidor, skridskor och korvgrillning med varm choklad, men med sommaren åker tältet äntligen fram ur förrådet. 
För visst är det skönt att inte behöva tänka på att frysa längre. Värmen har förstås sina egna utmaningar, men överlag är det ändå lite lättare om man till exempel som familj ska åka ut och campa i det sommargröna Sverige. Eller, om man tänker efter, varför vänta så länge som till sommaren? Utelivet är ju redan rätt tillgängligt.

För visst är det fortfarande lite svalare om nätterna, i varje fall jämfört med sommarmånaderna. Men det är också lite lugnare eftersom alla andra ännu inte har hittat ut.
Faktiskt är det kanske som bäst nu.
Du har till exempel möjligheten att få de bästa tältplatserna på vandringslederna eftersom få andra är ute på stigarna.
Och självklart kan du bara ta bilen ut till en sjö, eller liknande, längs någon av lederna. Det gör det lättare för dig som reser med familj.

Med bilen kommer också möjligheten att packa med sig lite extra grejer, och ömtåliga grejer. Eftersom det fortfarande blir mörkt om nätterna är det ett prima läge för att börja utforska natthimlen ovanför oss. Få saker är lika vackra som att rigga upp ett teleskop vid en sjö och sedan blicka mot himlen och försöka identifiera stjärntecknen med sina barn.

Är det första gången du köper ett teleskop så kan du få hjälp på Kikkertland.se. Till exempel kan det vara så att du är ute efter en stjärnkikare till barn, och behöver lite vägledning rörande vad du då ska tänka på.
Kikkertland har såklart teleskop, och andra sorters kikare, i många olika budgetklasser så att du kan hitta något som både uppfyller dina krav och passar din plånbok.