fasadtvätt Lund

Noggrann, skonsam och effektiv fasadtvätt i Lund

Noggrann, skonsam och effektiv fasadtvätt i Lund

Om du tvättar fasaden regelbundet så får du ett hus som mår bra och ser fint ut länge. När det till exempel handlar om träfasader så kan smuts kapsla in fukt vilket gör att mögel och alger lättare får fäste, något som i sin tur kan leda till att träet ruttnar. Det är dock inte bara träfasader som mår bra av en noggrann rengöring utan det gäller samtliga fasadtyper. Cirka en gång om året eller åtminstone vartannat år bör fasaden tvättas för att den ska få de bästa förutsättningarna till att må riktigt bra. 

Det behöver inte vara svårt att hålla sin fasad fin

Förutom att fasaden håller längre så ser den dessutom bättre ut med en tvätt. En rengjord fasad kan till och med se nymålad ut och den blir framförallt fräschare. Med regelbundna tvättar minskar risken för påväxt i olika former men det kan även vara en god idé att beskära eller flytta buskar som växer intill fasaden, det gör att sol och vind kommer åt vilket även det minskar risken för påväxt. Tänk även på helheten och passa på att tvätta tak, staket och annat som hör till huset då du ändå är igång.

Anpassade metoder är det bästa för fasaden

För att säkerställa en hållbar fasad år efter år så kan det vara säkrast att anlita proffs som utför jobbet. Förutom att du kan luta dig tillbaka och slippa slitet med att själv tvätta fasaden så kan du dessutom vara lugn med att det blir korrekt utfört. Hustvättarna är ett skånskt företag som vet vad som krävs för att på ett skonsamt och effektivt sätt rengöra fasader.

Professionell hustvätt i Lund och andra skånska orter

Hustvättarna utför bland annat fasadtvätt i Lund som förebygger skador och ger byggnaden en längre livslängd. De anpassar samtliga tvättar efter varje enskilt objekt samt rengör alla typer av fasader såsom putsfasad, tegelfasad, plåtfasad och träfasad.