Luftfräschare

Luftfräschare för underbara dofter i hela hemmet

Luftfräschare för underbara dofter i hela hemmet

De allra flesta vill nog ha ett väldoftande hem som känns fräscht. Vissa rum i hemmet är i större behov än andra av väldoft, som exempelvis toaletten. En viktig sak som man måste göra för att hela hemmet ska kännas fräscht och rent är såklart att städa. Men ibland kan det trots att man precis har städat hänga kvar en mindre behaglig doft, det luktar inte av fräscha och blommiga rengöringsmedel som man kanske hade hoppats på. Det finns som tur är några enkla knep som får hemmet att dofta underbart hela dagarna.

Börja varje morgon med att vädra i cirka tio minuter. Det är ett väldigt enkelt steg för att fräscha upp luften och ta bort dåliga lukter inomhus, se till att luften flödar fritt för att få önskad effekt. Något annat som får hemmet att dofta ljuvligt är levande blommor. Jasmin, gardenior, pelargoner och orkidéer är utmärkta alternativ på blommor som fyller hemmet med väldoft och det är dessutom väldigt vackert att ha framme på en bänk eller ett bord i sitt hem.

Matlagning är något som kan framkalla lukter som man inte riktigt uppskattar i hemmet. Vill man bli av med matlagningslukt kan man blanda lika delar vatten och vitvinsvinäger i en skål och lägga i några aromatiska örter eller citrusskal. Låter man blandningen stå i köket så absorberar den lukter när man lagar mat. Bikarbonat är något som har en fantastisk förmåga att absorbera alla typer av lukter. Man ställer bara en liten behållare med bikarbonat och några droppar citronsaft i olika hörn i hemmet, nackdelen med detta är att man måste vara noga med att inga barn eller djur kommer åt dem. Det allra bästa alternativet man kan använda sig av för att ta bort lukter och föroreningar, såsom virus och bakterier i hemmet är luftfräschare. Ställ de nära fönster så får luften dem att cirkulera i hela hemmet. 

Hos Coolpriser hittar man ett stort utbud av luftfräschare, refills och mycket annat.