lagerhållning

Lej ut din lagerhållning

Lej ut din lagerhållning

Som företagare kan det ibland kännas som att man har miljoner saker att tänka på och uppgifter som ska genomföras dagligen. Detta kan medföra mycket stress och till och med utbrändhet, men för att skära ned lite på arbetsbördan så kan man leja ut en del av arbetet till en annan part. 

En del i företaget som passar bra att leja ut är lagerhållning för det lämpar sig bra att skötas av en annan part. Med denna del borta från alla uppgifter man måste göra så kan man slappna av en del i arbetet. Det finns olika typer av lagerhållning att få hjälp med och man kan som företagare ge bort allt ansvar för sitt lager, eller om man bara vill leja bort en del av ansvaret så går det också bra.

 

Vad är lagerhållning?

Lagerhållning är en smart lösning för den som vill minska sina arbetsuppgifter som måste skötas dagligen. Företagets lager finns hos en annan part som sköter all logistik så man slipper det som företagare. I lagerhållning så ingår det att lagret av företagets produkter finns hos den lejda parten och de kan sköta alla produkter som kommer in och går ut. Man har ett system som säger till när det är dags att fylla på och tar hand om all påfyllnad.

Vid lagerhållning är det också möjligt att få en helhetslösning där den lejda parten även sköter logistiken kring ordrar och leveranser ut till slutkunden. De tar då hand om packning av varor och sänder iväg dem till kunden, så som företagare kan man slippa allt detta och istället fokusera enbart på sitt företag. 

Denna typ av tjänst kallas för 3PL och är en förkortning på tredjepartslogistik och det är en smart lösning om man till exempel driver en onlineshop och inte har möjlighet att finnas till hands för logistiken ut till kunden.