handskar

Läderhandskar som en del av klädstilen

Läderhandskar som en del av klädstilen

editorial

Handskar i allmänhet har en air av elegans över sig. Både filmstjärnor och kungligheter har burit handskar, och tillsammans med hatt ger det uttryck för mode och stil. Ännu bättre är det med läderhandskar, för de skyddar händerna även mot blåst och andra påfrestningar.

Vill du prova i lugn och ro i en fysisk affär, finns det faktiskt sådana att besöka. Just handskar vill man ha bra passform på. Det ska finnas lite luft inuti handsken, i fingrarna, så håller de värmen bättre.

Bilhandskar eller värmande handskar

Bilhandskar och andra modeacessoarer är snygga och även lite skyddande. Men sedan kan du ju ha varmfodrade läderhandskar när du går ut på vinterpromenad. När du tar ett grepp om kalla trappräcken, eller cykelstyret, är det perfekt med rejäla och fodrade handskar i skinn.

Fodret kan vara av olika slag, tunnare textil eller tjockare ull, beroende på var du ska använda dina handskar. Ett tunnare foder ger smäckrare utseende på handskarna, men vill du ha en riktigt värmande handske ser du till att den har ett rejält foder. Ett tjockare skinn tål förstås mer än de tunna och eleganta varianterna. 

 

handskar

 

Snyggt med begagnad look

Läder är något som faktiskt blir snyggare ju slitnare det är. En lädersoffa, eller läderhandskar, ska hålla länge och det slitna blir som en patina, en känsla av att de håller för långa tiders användning. Givetvis får inte lädret vara trasigt, men det gör inget att det syns att det är använt.

Men även om man trivs i sina gamla handskar, håller de inte i evighet, och det är också bra att ha några par i reserv, ifall dina handskar blir blöta eller om du råkar tappa bort dem. Besök en affär av den gamla sorten, där det finns kunnig personal som kan ge dig råd och tips när du ska köpa läderhandskar.