Bilverkstad

I Gävle finns det bra och prisvärda bilverkstäder

I Gävle finns det bra och prisvärda bilverkstäder

Alla bilar, nya som gamla, måste servas regelbundet. Priset mellan olika bilverkstäder kan variera en hel del, och vill man spara pengar så lönar det sig att först jämföra deras priser. Ta också reda på vilka slags reservdelar de använder sig av – visst är det bra med originaldelar men det finns även bra begagnade reservdelar.

Ska man göra service på sin bil gäller det också att man är ute i god tid så att man inte gör den för sent. Detta ser inte bra ut i serviceboken och kan försämra bilens andrahandsvärde men gör också att man sliter onödigt mycket på bilen. En för sent utförd service kan dessutom göra att bilens försäkring slutar att gälla.

 

Saker att tänka på då man lämnar in bilen för service

När man lämnar in sin bil till en bilverkstad i Gävle så ska den vara tömd på ägodelar, även i bagageutrymmet. Man får heller inte glömma att lämna med serviceboken så att man kan få de stämplar man ska ha. Är boken digital så ska man be om att får en utskrift när man hämtar ut bilen.
Vid service upptäcks ibland fel som man inte räknat med och som kan innebära ett högre slutpris än vad man först har kommit överens om. Därför ska man även lämna sitt telefonnummer så att mekanikern kan ringa upp för att få ett godkännande innan de reparerar bilen.  

Spara all dokumentation

När man hämtar ut bilen är det bra om man tillsammans med mekanikern går igenom vad som gjorts, och då har man möjlighet att samtidigt ställa frågor. Alla papper, kvitton och dokument som man får av verkstaden ska man spara då de fungerar som en slags garanti på det arbete som verkstaden har gjort. De kan även vara bra att ha och till exempel visa upp vid en eventuell framtida bilförsäljning.