hundbur

Hitta rätt hundbur för dina behov

Hitta rätt hundbur för dina behov

editorial

För att hunden ska kunna följa med på åkturer i bilen krävs det att man har en ordentlig hundbur. Det blir hundens trygga plats i bagaget och ett ställe där den kan känna sig mer hemma. 

Säkerheten är viktig. En hund ska aldrig vara lös inne i kupén. Det är varken lämpligt eller tillåtet då det innebär livsfara om det skulle ske en olycka. För såväl hundens som passagerarnas skull är det viktigt att hundburen är avsedd för ändamålet. Den ska passa i bagageutrymmet och gå att sätta fast. Vid en krock eller en hastig inbromsning vill man att buren förblir kvar i bagaget och inte kastas runt i bilen. 

 

image

 

Bilmodell och hundras avgör vilken bur som passar bäst

När du ska välja hundbur måste du dels utgå från vilken bil du har och dels vilken hund du har. Det finns burar som är specialanpassade efter vissa bilmodeller för att utnyttja utrymmet maximalt. Det finns även varianter av burar som passar i många olika bilmodeller. Burar med snedställd baksida kan till exempel utnyttja platsen bakom baksätets ryggstöd på ett väldigt bra sätt. 

Om din bil har en hög tröskel i bagaget innebär det att det kan vara svårt att öppna dörren på en vanlig hundbur, eftersom den då slår emot. Det finns därför burar vars dörrar öppnas lite högre upp, just för att passa i den typen av djupa bagageutrymmen.

Storleken på din hund är också avgörande för vilken bur du kan välja. Hunden ska ha tillräckligt med utrymme för att kunna byta ställning utan problem och den ska ha det bekvämt även under långfärderIngen hund ska behöva tränga in sig i en för trång bur. För att göra det extra trivsamt för hunden kan du lägga in en gosig filt eller liknande så att den får ett mjukt underlag att ligga på.