Konferens

Hemmakontorets fördelar i väntan på den stora kickoffen

Hemmakontorets fördelar i väntan på den stora kickoffen

Det är klart att det är omöjligt att prestera på topp hela tiden. Vi är helt enkelt inte funtade så. Hjärnan klarar av att fokusera sig i omkring en timme på en och samma sak. Sedan börjar koncentrationen att sina och det gäller att antingen ta en paus eller göra något annat.

Anpassa arbetet efter din hjärna

Tänker man på hur monotona många av våra arbetsuppgifter är idag så är det inte så konstigt att vi blir trötta och tappar prestationsförmågan. Speciellt när vi idag kombinerar detta med internet och den kontext för olika frestelser som detta för med sig. Vem kikar liksom inte en gång extra på Facebook eller liknande istället för att jobba?

Man skulle kunna säga att dagens arbetskultur är viktad mot oss människor. Dock så har ju faktisk tillvaron blivit lite mer flexibel i och med Covid-19 och den kultur av distansarbete som nu är en del av mångas vardag. Att detta dessutom verkar passa mångas livsrytm kommer inte som någon större överraskning. En stor del av oss arbetar faktiskt effektivare när vi själva får disponera över vår tid.

Samtidigt så är vi ett socialt djur och det kommer såklart att bli trevligt den dagen vi kan umgås som tidigare igen. Kanske dra en kickoff på Konferens Malmö https://www.xn--konferensmalm-umb.nu/ för att få ihop teamet igen.
Samtidigt så vore det förstås trevligt om tillvaron kunde fortsätta vara flexibel, även när vi inte längre behöver arbeta hemifrån på grund av viruset. Det finns som sagt många bland oss som verkligen trivs med detta upplägg och får mer gjort under dagen.

Dessutom så vore det ju inte mer än en naturlig fortsättning på arbetslivet i och med internet intåg. De så kallade digitala nomaderna vet redan att det går att arbeta utan att vara bunden till ett kontor. Ni när vi andra också inser det så lär vi fortsätta att vilja jobba på detta sätt.