brandgenomföringar

Gör brandgenomföringar regelbundet

Gör brandgenomföringar regelbundet

Dagen ute på stan tog ett drastiskt slut. Alla vara ute och hade trevligt, när en väldigt sorgsen syn mötte dem. Ett hus stod i lågor och elden gick inte att stoppa. 

Som tur var tog alla sig ut. Men trots det kan man inte låta bli att lida med husägarna. För att hjälpa till bestämde de sig för att skänka lite saker från hemmet som de inte längre använde. Men hur kunde det bli såhär?

Rädslan för att det skulle vara deras hus nästa gång slog som en knytnävsslag sig fast i magen. Tänk att efter en dag på stan mötas av att huset står i lågor. Hemska tanke, så får det inte bli. Snarast beställdes specialister på brandtätning och brandgenomföringar, med deras hjälp kunde de känna sig trygga igen. 

 

Varför är det så viktigt?

Det är en otroligt stor skillnad när det börjar brinna i olika hus. Ett trähus utan något brandskydd alls ligger verkligen i riskzonen. Det huset brinner snabbt ned till grunden. 

Ett hus som har brandtätning däremot och genomför regelbundna kontroller har betydligt längre tid på sig att komma ut. Även fast det kan sluta tragiskt där med så är risken mindre. Har du nyligen köpt ett äldre hus och inte vet vilket brandskydd det har? Prata då med en expert.

Vem utför det?

Givetvis är detta inget som vem som helst kan göra. För att man ska få ett bra skydd är det viktigt att det läggs korrekt. Det finns de som arbetar me detta och är proffs på det. Givetvis är det deras hjälp man ska ta. 

Man kan lägga ett brandskydd på olika sätt. Allt från tätning i väggarna till färg på väggen. Är man och byter ut en kontakt så man rör runt på tätningen i väggen, då behöver man sedan kontrollera igen att allt ligger som det ska.