Ögonlaserbehandling

En ögonlaserbehandling kan göra att du slipper glasögon och linser i vardagen

En ögonlaserbehandling kan göra att du slipper glasögon och linser i vardagen

editorial

Synfel är något som är väldigt vanligt och det kan vara mer eller mindre allvarlig. För vissa handlar det om att det är lite svårt att se på långt eller nära håll och det kan därmed underlätta att bära glasögon vid olika tillfällen. För andra kan det vara så att synen är så pass dålig att det inte går att fungera normalt i vardagen utan hjälpmedel såsom linser eller glasögon.

Glasögon och linser kan ställa till besvär i vardagen

Att bära glasögon är något som kan vara både obekvämt och besvärligt. Det är till exempel något som är jobbigt vid träning eftersom det är lätt att tappa glasögonen vid aktivitet och det kan dessutom kännas väldigt obekvämt att bära dem när man svettas och är varm.

Något annat som många glasögonbärare upplevde var bekymmersamt när det fanns restriktioner under pandemin var att glasögon och munskydd inte är en bra kombination eftersom glasögonen lätt immar igen när man bär dessa två saker samtidigt. 

Ögonlaserbehandling

Vid träning och andra aktiviteter så är linser ett betydligt bättre alternativ, men de kan dock ha andra nackdelar istället. Det finns de som inte kan bära linser över huvud taget, vilket gör att det inte ens är ett alternativ, men även för de som kan bära linser så kan det innebära besvär till och från då de kan irritera ögat.

Det är därför viktigt att komma ihåg att ta ut linserna innan man ska sova och alltid hålla dem rena, om det inte är engångslinser som ska kastas. Sist men inte minst så innebär linser en viss kostnad varje månad.

Ögonlaserbehandling kan ge betydligt bättre syn

Ett bra alternativ för att slippa allt detta är att helt enkelt göra en ögonlaserbehandling. Hos Lamera Medical Clinic erbjuder de LASEK som ögonlaserbehandlingsmetod, det är den äldsta och mest beprövade laserbehandlingen. LASEK kan korrigera närsynthet, översynthet eller astigmatism och med behandlingen kan man förväntas uppnå samma synskärpa som med glasögon eller kontaktlinser.