DOWNLIGHTS LED

Downlights LED är ett energibesparande sätt att fylla sitt hem med funktionell belysning

Downlights LED är ett energibesparande sätt att fylla sitt hem med funktionell belysning

editorial

Downlights är vad man kan kalla spotlights som är infällda i taket. De tar därmed inte upp någon yta nedanför, som till exempel en lamppendel men även en plafond gör. Det innebär att de är perfekta att använda i utrymmen med lågt i tak samt platser där man vill kunna röra sig fritt utan risk för att slå huvudet i en taklampa. Det är väldigt vanligt att använda sig av downlights i kök och badrum, men de gör sig även väldigt bra i hemmets övriga rum som exempelvis hall, vardagsrum, klädkammare och sovrum. 

Downlights med användbara funktioner

Det finns olika sorters downlights som kan passa beroende på var de ska installeras. Bland annat kan man hitta downlights som man kan rikta mot en speciell yta. De är speciellt bra om man vill kunna justera belysningen så att den kan fungera både som allmänbelysning och punktbelysning. Det kan till exempel handla om att man ibland vill ha extra bra belysning på en arbetsbänk eller vill framhäva inredningsdetaljer på en vägg eller i en hylla. 

Med dimbara downlights får man också en väldigt anpassningsbar belysning eftersom man kan välja mellan att ha svag ljusstyrka som skapar en mysig atmosfär och stark belysning som ger ett mer funktionellt ljus. Det är bra i exempelvis badrum där man kan vilja ha mysig belysning när man ska ta ett skönt bad och stark belysning när man ska göra sig iordning eller städa.

Det finns stora fördelar med att välja LED belysning 

Genom att välja LED belysning i sitt hem så kommer man inte behöva byta ut trasig ljuskällor lika ofta eftersom LED har lång livslängd. LED förbrukar dessutom väldigt lite energi, något som är väldigt bra både rent ekonomisk men såklart även för miljön. På ledmegastore.se hittar man ett bra sortiment av LED downlights för olika behov. De har bland annat dimbara och vridbara downlights som passar i hemmets alla rum och kan framförallt göra dem mer funktionella.