takpannor

Barn och tak är ganska lika ändå

Barn och tak är ganska lika ändå

Visst är det fantastiskt med våra fyra årstider? Det kan inte vara många ställen i världen som det färgmässiga skådespel som äger rum utanför våra fönster skiftar så dramatiskt.
I ena stunden är det intensivt grönt, för att sedan vända till gult, orange och rött. Sedan blir det vitt för att sedan börja om igen i försiktigt gröna toner.

Ensidigt och tråkigt blir det aldrig. Även om man skulle kunna tycka att slaskperioderna borde kunna snabbspolas förbi. Men allt har sin charm. Om inte annat så får slasken oss att njuta mer när det inte är slaskigt.

Detta skifte ställer förstås stora krav på en varierad garderob. Speciellt om man är en familj och har småttingar därhemma. De har ju en förmåga att dras till allt som har potentialen att smutsa ned och slita på kläderna. Ibland känns det som om att de har mer gemensamt med hustaken än människor.
Hustak får ju stå emot årstidernas skiftningar med full kraft. De tar stekande sol, regn, hagel och allt däremellan. Det är otroligt att de håller så länge.

Men någonstans på vägen så måste man ju trots allt byta ut sina takpannor. Då är det tur att det finns butiker som HemmaTema, som naturligtvis både finns på nätet och som fysisk butik i Malmö.

Det gäller bara att komma ihåg att det krävs bygglov om du ska ändra form eller färg på takpannorna. Men är du osäker så kan du såklart fråga HemmaTemas kunniga personal.

Det svåraste är väl att välja ut vilka pannor du ska ha. Eftersom de hänger med så länge. Lite som barn faktiskt.

Nåväl. Nu när sommaren har gjort lite av en comeback är det bara att ge sig ut och njuta en sista vända. Sedan kommer ju det berömda slasket. Då är det bara att ta på sig stövlarna och le.