svetsning

Att svetsa samman livspusslet

Att svetsa samman livspusslet

Ska man göra något så ska man göra det ordentligt. Det är en devis som är för evigt applicerbar här i livet. För om du ändå tänker lägga ned tid på något – varför då göra det på något annat sätt än helhjärtat? Att verkligen gå in för att göra ditt bästa kommer inte att garantera att utgången blir precis som du vill, men du kommer att ha gjort ditt bästa.
Med tiden, och med rätt disciplin och metod, så kommer du till slut att lyckas med det du har åtagit dig.
Du kommer helt enkelt att bli ett proffs på det du gör.

Ibland kan detta med att göra något ordentligt också innebära att man faktiskt inser sina egna begränsningar. Att man tar och hyr in någon för att hjälpa till med saker som man inte riktigt själv känner sig att utföra. Det kan vara allt ifrån att köpa en riktigt fin födelsedagstårta till något arbete som kräver svetsning.
Spannet är stort och beror såklart på vad du som person själv känner att du är bekväm med att utföra, och inte utföra.

För trots allt så är tid egentligen den enda riktiga valutan. Ska du lägga ned din dyrbara tid på att lära dig något som du kanske bara kommer att ha användning för en gång? Eller ska du istället prioritera den på något annat medan du betalar för någon annans tid och kunskap.
I grund och botten är detta vad kapitalism handlar för – att vi betalar andra för att göra saker åt oss så att vi själva kan rikta in oss på det som är viktigast för oss. Ett utbyte, helt enkelt.

Samtidigt så finns det jul förstås tillfällen där själva syftet är att vi ska lägga ned tid för att lära oss något nytt. Att på detta sätt fortsätta utforska livet gör att man känner sig vital även när man blir äldre.